Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp wigilijny

Składniki:
1,5 kg karpia,
2 jaja,
5 łyżek...
fot. Fot. Polskapresse Archiwum

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Karp wigilijnySkładniki: 1,5 kg karpia, 2 jaja, 5 łyżek mąki, 6 łyżek drobno utartej bułki,1 cytryna, 1/2 kostki masła lub margaryny, sól,biały pieprz Przyrządzanie: Rybę należy oczyścić i podzielić na dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić sokiem z cytryny. Panierować kolejno w mące, jajkach i bułce tartej. Rozgrzać masło lub margarynę i smażyć rybę na średnim ogniu, aż się zrumieni. Przełożyć z patelni do rondla. Rybę można usmażyć wcześniej, przed podaniem położyć na każdym kawałku odrobinę masła i wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika.

Zobacz również

Tysiące rzeszowian bawi się na Święcie Paniagi. Zobacz zdjęcia!

Tysiące rzeszowian bawi się na Święcie Paniagi. Zobacz zdjęcia!

PGE Spójnia Stargard przegrała pierwszy mecz ćwierćfinału Orlen Basket Ligi

PGE Spójnia Stargard przegrała pierwszy mecz ćwierćfinału Orlen Basket Ligi

Polecamy

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Kosztuje niewiele, a działa cuda! Użyj jako krem do twarzy, rąk i stóp

Kosztuje niewiele, a działa cuda! Użyj jako krem do twarzy, rąk i stóp