MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30...
fot. nensuria/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

FAKT: Produkty light są mniej kaloryczne

Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30 proc. mniej kaloryczna niż ich tradycyjne odpowiedniki. Zazwyczaj osiąga się to przez usunięcie części tłuszczu lub cukrów prostych. Dzięki temu zastąpienie żywności tradycyjnej takimi produktami może zmniejszyć całkowitą kaloryczność jadłospisu.

Zobacz również

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Wystawa Fotografii Łukasza Grudnia

Wystawa Fotografii Łukasza Grudnia

Polecamy

Hulajnoga elektryczna. Ścieżka rowerowa, chodnik czy jezdnia? Z czego korzystać?

Hulajnoga elektryczna. Ścieżka rowerowa, chodnik czy jezdnia? Z czego korzystać?

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód