Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początek trzeba zaparzyć biały mak. Gdy ostygnie, należy...
fot. Polska Press

Jak zrobić rogale marcińskie? Zajadamy się 11 listopada [przepis]

Rogale marcińskie: jak zrobić masę

Na początek trzeba zaparzyć biały mak. Gdy ostygnie, należy przepuścić go przez maszynkę. Do zmielonego maku dodaje się cukier, miód i margarynę, a następnie delikatnie podsmaża całość. Następnie wsypuje się dodatki. Tradycyjnie są to pokruszone biszkopty, migdały, orzechy, rodzynki, daktyle, owoce kandyzowane i wanilia. Można także dodać jakąś esencję, na przykład migdałową. Gotową masę należy zostawić do wystudzenia.

Zobacz również

Narodowe Święto Trzeciego Maja w Busku-Zdroju. Wierni modlili się za ojczyznę (FOTO)

Narodowe Święto Trzeciego Maja w Busku-Zdroju. Wierni modlili się za ojczyznę (FOTO)

Włamywał się do mieszkań w Koninie. Nagrała go kamera

Włamywał się do mieszkań w Koninie. Nagrała go kamera

Polecamy

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Z nim już zawsze będziesz wiedzieć ile wypić wody. Wykorzystaj kalkulator picia wody

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?

Kosztuje niewiele, a działa cuda! Użyj jako krem do twarzy, rąk i stóp

Kosztuje niewiele, a działa cuda! Użyj jako krem do twarzy, rąk i stóp