MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Będzie obowiązywała dezynfekcja rąk przez klientów przy...
fot. A. Chomicz/arch

Od 18 maja otwarte bary, restauracje, puby, kawiarnie. Nowe wytyczne. Jak będzie wyglądać obsługa, jak się zachować

Będzie obowiązywała dezynfekcja rąk przez klientów przy wejściu na teren lokalu. W środku lokalu muszą być udostępnione dozowniki z płynem do dezynfekcji rąk dla gości w obszarze sali jadalnej (przy punktach składania zamówień/kasowych) oraz przy wyjściu z toalet. Obsługa lokalu powinna minimum co 15 minut dezynfekować powierzchnie wspólne, z którymi stykają się klienci (z wyłączeniem podłogi). Wymagana jest każdorazowa dezynfekcja stolika po zakończeniu obsługi gości lokalu gastronomicznego przy danym stoliku. Po zakończonej dezynfekcji stolik powinien zostać oznaczony napisem: „zdezynfekowano”.

Zobacz również

Piknik militarny na lotnisku w Pile

Piknik militarny na lotnisku w Pile

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Polecamy

O bezpiecznej Polsce w Unii Europejskiej mówił w Suwałkach Tomasz Frankowski

O bezpiecznej Polsce w Unii Europejskiej mówił w Suwałkach Tomasz Frankowski

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser