Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na Podlasiu: sękacz

Kluczową potrawą na Podlasiu jest...
fot. archiwum PP

Wielkanoc 2020. Regionalne potrawy, także z Podlasia. Co się jada na Wielkanoc [galeria]

Na Podlasiu: sękacz Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków.

Zobacz również

Pięć znaków zodiaku, które czeka wspaniały maj. Jesteś na liście? HOROSKOP

NOWE
Pięć znaków zodiaku, które czeka wspaniały maj. Jesteś na liście? HOROSKOP

Omplementacja kwaternionów i inne. Limanowianie w finale konkursu Motorola Cup

NOWE
Omplementacja kwaternionów i inne. Limanowianie w finale konkursu Motorola Cup

Polecamy

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Majówka 2024. Wiemy co będzie sprawdzać policja. Specjalne policyjne grupy na drogach

Majówka 2024. Wiemy co będzie sprawdzać policja. Specjalne policyjne grupy na drogach

Jeden trik i jesteś królem majówki. Tak błyskawicznie rozpalisz grilla

Jeden trik i jesteś królem majówki. Tak błyskawicznie rozpalisz grilla